Ballet

Sinds september '13 geven wij ook balletlessen. In deze lessen wordt gewerkt aan een danstechnische basis door middel van grond- en barre-oefeningen, passencombinaties en improvisatieopdrachten. 

De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. De ballettechniek krijgt naarmate de kinderen ouder worden een steeds belangrijkere plaats in de les. 

 

Ballet bestaat uit veel passen en bewegingen en de techniek vraagt kracht en precisie, hiervoor is regelmatige training nodig. Leerlingen krijgen zo bovendien nog meer plezier in de balletles, omdat zij nu zelf goed de ballettechniek beginnen te voelen en te begrijpen en grote vooruitgang boeken. 

 

De lessen worden gegeven door Judith Teunissen. Judith is afgestuurd aan de dansacademie Arnhem (HBO) met als specialiteit onder andere 'kinderdansen, flamenco en klassiek ballet'. Judith is jarenlang lid geweest van het mime- en muziektheater Papageno en heeft o.a. gedanst in Nederland, Syrië, Jordanië, Letland, België en Luxemburg. Tevens is Judith gediplomeerd docente stijldansen, zumba, zumbatomic, zumba-gold, la blast en bokwa. 

 

Ben je nieuwsgierig? Schrijf dan hier in!!!