The best advice for better living

Uiteraard mag je verwachten dat iemand die dansles geeft een gediplomeerd leerkracht is. Toonaangevend in Nederland is de opleiding van FDO/WDC.

FDO

FDO staat voor Federatie Dansleraren Organisaties. De FDO heeft als doel om te streven naar erkenning van een vakdiploma en het verzorgen van de vakbekwaamheid van de dansleraren. Dit doet de FDO door het regelmatig toetsen van opleidingen, het afnemen van examens en het bevorderen van samenwerking tussen verschillende dansorganisaties.

WDC

 

WDC staat voor World Dance Council. Dit is wereldwijd de grootste én belangrijkste internationale dansorganisatie. De WDC is gevestigd in Engeland.

 

Dance Masters verzorgt in Nederland opleidingen voor het examen dansleraar, danssporttrainer, coach en jureren. De opleiding wordt modulair gegeven op 4 niveaus. Elk niveau neemt ongeveer 1 jaar in beslag. Elk niveau neemt ongeveer 1 jaar in beslag. Elk jaargang geeft minimaal 5x de gelegenheid een examen af te leggen. Zoals hierboven vermeld is de opleiding erkend door de FDO en de WDC en de WDC AL (WDC Amateur League). 
Uitgangspunt bij de opleiding is natuurlijk het opdoen van voldoende kennis aan de bas om goed les te kunnen geven. Maar zeker om de interesse te wekken om meer dan dat te kunnen, om op de hoogte te zijn van methodieken en middelen om de lessen nóg beter te maken. Om je nieuwsgierigheid zodanig te prikkelen dat je meer wilt weten en daardoor nog beter in het vak staat. Welke omgeving kan beter zijn dan een omgeving waar je omringd bent door topmensen in het vak. De opleiding wordt gegeven in de vorm van workshops (techniek en aanvullend). 

Bovengenoemde workshops worden klassikaal gegeven door Dance Masters op een centrale plaats in Nederland. Buiten de workshops dienen er ook indivuele lessen genomen te worden. En hierbij kunnen wij je helpen!

Heb jij interesse in de opleiding tot dansleraar? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wellicht ben jij binnenkort één van onze nieuwe enthousiaste collega's. 

 

Koevoet Dance Masters